dinsdag 9 juni 2009

Schierstein-Offenbach-Erlenbach





Vertrek met het zonnetje op ons gelaat, op 8 juni om 7.25u uit Schierstein.

Geografisch: de Midden-Rijn vloeit samen met de Main op kmpaal 497
de km telling van de Main begint terug bij 0

Al na enkele km's varen we de toch smalle ingang van de Main op, waar ons een aangename verrassing wacht,...rustig water omgeven door wijngaarden en bomen, lichtglooiend landschap.
Wel wat anders dan de turbulente Rijn, die we stilaan normaal vinden.
Weinig beroepsvaart en degene die er varen, varen veel rustiger.

De periode van de sluizen begint, typerend voor de Main gezien we steeds meer en meer klimmen.

Bij het binnenvaren van de eerste sluis worden we door de sluiswachter gevraagd na een Nederlands schip, de Mariposa (110 meter lang en 11.5m breed), de sluis binnen te varen.

Wij zijn een klein schip voor de beroepsvaart, echter te groot voor de aparte sportbootsluizen, dus volgen we de grote maar.

De sluizen zijn hier tussen de 12m en de 13m breed, binnenvaren is voor de Mariposa een echt kunstwerkje.
Het lukt prima met de Mariposa en zijn samen met hem de volgende drie sluizen doorgevaren.
Bij de laatste sluis is de schipper van de Mariposa even een praatje met ons komen maken en complimenteren we hem voor zijn precisiewerk.

Om 13.30u meren we aan in Offenbach langs een vrije kade, aan de rand van de stad.

Aangemeerd en wel komt een schip van ongeveer onze lengte zich achter ons aanmeren, vriendelijke mensen, hun doel, Wenen en terug.

Met onze fietsjes verkennen we de binnenstad en tot onze verbazing is deze stad een mengeling van rassen uit alle werelddelen, weinig Duitsers.

Later op de avond, een groot binnenschip, waarvan de schipper met veel kabaal ons vertelt dat de aanlegkade enkel voor beroepsvaart is en dat wij ons maar elders moeten begeven.
Wat de goede man niet wist, dat we op uitluister kanaal 81 hoorden van de sluiswachter dat er al sportboten lagen en dat hij moest kijken waar hij nog kon aanleggen.
We hebben ons van onze goede kant laten zien en een eindje verderop aangemeerd.

Dinsdag 9 juni om 8u met slecht weer vertrokken; 5 sluizen verder meren we aan in Erlenbach, mooie plek voor een goede prijs.
Met een pint en een appelwijntje maken we een praatje met de plaatselijke clubmembers, waar reisverhalen over vervlogen tijden worden verteld.

1 opmerking:

  1. Piet en Annemie dit is even een test of deze reacties aankomen. Is de vorige aangekomen.We leven mee met jullie trip en avonturen.
    gr. Jan en Gisela

    BeantwoordenVerwijderen

26 mei test