maandag 15 juni 2009

Erlenbach-Schleuze Rothenfels-Wernfeld





Gezien het toch al slechte weer besluiten we enige dagen in Erlenbach te blijven, we liggen er eigenlijk heel rustig, hebben water en stroomvoorziening en ik maak er graag gebruik van om wat te wassen en te strijken.

We ontmoeten er weer Ankie en Rinus (waarmee we samen aan de kade van Offenbach aangemeerd lagen), een leuk weerzien.
Later kwam er ook nog een Duits stel aanmeren die net hun vakantie achter de rug hadden, op weg naar huis, maar gezien het slechte weer toch een nachtje in de veilige haven van Erlenbach bleven.
Zij hebben ons nog wat nuttige informatie bezorgd voor onze verdere tocht maar toch, het probleem blijft, de meeste havens zijn geschikt voor boten beneden de 10m....

Met onze fietsjes bezoeken we de eerste dag het naburige dorpje Obernburg, een mooi en aangenaam stadje waar we wat boodschappen doen en genieten van een terrasje.
De volgende dag maken we een heuse wandeltocht en wandelen we al vlug 2 uurtjes (heen en weer) naar Erlenbach zelf, een kwestie van de beentjes eens te strekken.

We zijn Erlenbach nu echt wel zat en besluiten de volgende ochtend onze reis verder te zetten.

Op 13 juni om 8.10u varen we naar Lohr, waar we verwachten aan te meren en enige dagen te verblijven.
We vertrekken met een strakblauwe lucht en weinig wind.

De rustige rivier Main lijkt wel "de" uitverkoren plek voor campings te zijn, we varen de ene camping na de andere camping voorbij.
Mensen zitten lekker in hun stoeltje te luieren, wuiven naar ons, badende kinderen, fietsende kijkers, anderen maken met hun speedboten de Main onveilig, kortom een gezellige en leuke tocht, de omgeving is erg prachtig en we genieten van de mooie natuur.

Toegekomen in Lohr wacht ons een beetje een ontmoediging, de enige aanlegplaats voor ons is midden in het centrum, naast de grote rondvaartschepen, een stukje kademuur, tegen de brug aan, veel kampers, veel drukte, neen, we besluiten maar om verder te varen, sluis in, sluis uit.

Om 18u na bijna 10u varen, gaan we door de laatste sluis in Rothenfels, de zevende sluis die dag, waar we achter de sluis Rinus en Ankie aangemeerd zien liggen aan een werkschip.
Ik was de sluizen meer dan zat en we meren bij hen aan.
Na ons beider ervaringen uitgewisseld te hebben besluiten we de avond met een lekker drankje en hapje en genieten van de rust.

Zondag vertrekken we om 11.15u in Rothenfels en maken we er echt een kort tripje van.

Op gegeven moment varen we een heus piratenschip(scheepje) voorbij....2 jongens hebben een sloep omgebouwd met een opbouw erbovenop, leuk gedaan!
Ze hebben een heel groot zwart piratenvlag gehesen, zijzelf hadden ook een zwart hoofdoekje om, voor kinderen lijkt het wel echt...

In Wernfeld, waar we samen met de piraten om 15.30u toekomen, lassen we een rustdag in.
Ook Ankie en Rinus zagen geen andere mogelijkheid tot aanmeren en we ontmoeten mekaar weer.

Een rustdag, zo dachten we tenminste...tot er door de plaatselijke havenmeester verteld wordt dat Karlstadt heel leuk is en maar 15km rijden, wat met ons fietsjes makkelijk te doen valt.
Zo gezegd, zo gedaan, we rijden naar Karlstadt waar het ons zeker bevalt en we besluiten nog een eindje verder te fietsen naar het volgende dorpje Laudenbach.
Daar halen we bij de plaatselijke verdeler nog 2 stootkussens (weliswaar ietsjepietsje te klein) maar voor het sluizen wel wat makkelijker.
Een zwaar onweer dreigt wanneer we daar toekomen en de eigenaar van het bedrijf schrikt dat we zover met onze fietsjes gereden waren en ook terug moesten met die stootkussens.
Hij biedt aan ons naar de haven van Wernfeld terug te brengen, waar we dankbaar gebruik van maken.
We hebben inmiddels rond de 750 km gevaren in 14 vaardagen. Vermoedelijk zullen we begin Juli aan onze tocht over de Donau beginnen. Maar voordat het zover is staan ons nog vrachten sluizen te wachten waaronder enkele met jumbo afmetingen.
Wordt vervolgd zeggen we maar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test