dinsdag 23 juni 2009

Ochsenfurt-Garstadt


Donderdag 18 juni vertrekken we vanuit Ochsenfurt veel later dan gepland, we zien 2 schepen voorbij varen en hopen meteen te kunnen sluizen.

Vandaag een trip met veel beweging, maar weinig te zien, geen haven om aan te leggen, Schleuze Marktbreit, Schleuze Kitzingen, Schleuze Dettelbach, Schleuze Gerlachshausen, Schleuze Wipfeld.

We zijn vertrokken om 10.30u en vinden nergens een aanlegplaats, waar er dan al wel eentje is, in Kitzingen, liggen reeds bootjes en kunnen we niet aanmeren.

Uiteindelijk komen we na 53km om 19.50u in Schleuze Garstadt en houden we het voor bekeken, we leggen ons voorbij de sluis aan een werkschip.

Uitvoerig zoeken we in onze boeken wat onze mogelijkheden nog zijn, we hebben dit zo lang voorbereid, zoveel informatie, boeken, kaarten, vlaggen..... noem maar op!
Ja, er zijn havens om aan te leggen, maar bijna geen die een boot van 13m, plus bijboot zijn we 14m lang en 4.25m breed, kunnen hebben.
De meeste havens zijn slechts geschikt voor boten tot 10m.
Enkelen gaan tot 12 meter met heel weinig manoeuvreer ruimte.
Bovendien blijkt dat veel van de informatie over de enkele havens die dan wel grotere boten kunnen hebben, niet blijkt te kloppen.

De bedoeling van onze reisvakantie is in stadjes aan te leggen en
musea, kastelen, wijnkelders e.d. te bezoeken.
Kortom genieten van dingen, maar niet om van sluis naar sluis te varen en aan werkschepen aan te leggen op plaatsen waar we ons schip niet eens mogen of willen achter laten.

We hebben inmiddels circa 900 km gevaren en naar de Zwarte zee liggen er nog 2600 voor ons. We gaan er nog maar eens ´n nachtje over slapen en zien morgen weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test