zaterdag 6 juni 2009

Koblenz-Winkel-Schierstein




Vertrek vanuit Koblenz donderdag 4 juni 7.33u.
We vertrekken met matig weer, koud en bewolkt (vrijwel de hele dag).
Het landschap blijft onveranderd mooi en het aantal burchten en kasteeltjes neemt toe.

Er werd ons aangeraden de Lahn te bezoeken (een zij-arm van de Midden-Rijn), dit zou een heel mooi gedeelte zijn maar gezien de hoogte(brug) en de diepte (ondiep) wagen we dit avontuur niet en varen verder.

We bereiken de Loreley passage, is heel mooi, spijtig dat het zonnetje niet scheen, want dat had waarschijnlijk (nog) meer indruk op ons gemaakt.
Door de nauwe bevaarbare doorgang in de passage is het voor de grote schepen lastig om elkaar te passeren. Met indicatieborden langs de zijkant, wordt met bepaalde tekens aangegeven hoeveel en welk schip je achter de bocht kan verwachten.

Direct na de Loreley varen we langs het mooie stadje Oberwezel waar Piet uit zijn actieve (jeugd) voetbalperiode leuke herinneringen aan heeft.

Tussen Lorchhausen en Kaub varen we samen met het vrachtschip de Calypso uit Maasland door "Het wilde gevaar" een benaming van een gedeelte van de Midden-Rijn, waar stenen en zand het vaarbare gedeelte zeer smal maakt, hier wordt uitdrukkelijk gevraagd de vaargeul niet te verlaten.

In Nieder-Heimbach doemt plots achter ons de Raddampfer "Goete" op, een oud stoomschip waarover we gelezen hadden, maar niet verwacht het te zien, wel apart.
Uiteindelijk geraken we in Winkel om 14.45u, 9u en 12minuten gevaren, een vermoeiende dag.

Vertrek in Winkel 5 juni om 11.45u, het wordt een korte trip vandaag.

Een groot gedeelte van deze trip varen we langs beschermde natuurgebieden als Eltviller Aue en Insel Mariannenaue.

We arriveren in de buurt van Mainz, net voorbij Wiesbaden en besluiten aan te meren in Schierstein.

Wim komt vandaag zaterdag met onze fietsjes, hij moet er wel een rit van 398km voor maken om ze ons te brengen...hij blijft dan ook een nachtje slapen.
Het is nog steeds slecht weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test