donderdag 6 augustus 2009

Nancy-Toul

Woensdag 29 juli vertrekken we om 8.15 u in de veronderstelling dat de brug zou bediend worden, niet dus!
Samen met een ander schip de Actief moeten we wachten tot 9u want we vernemen dat dan pas de sluizen open gaan, dus liggen we even te dobberen voor de sluis tot het tijd is.

Hoe verder we Toul naderen hoe meer we bemerken dat er uitzonderlijk veel wier groeit en hebben wel angst voor de filters en schroeven.

Voor de laatste sluis gaat de Actief aanmeren.
We roepen en vragen waarom hij niet in de haven gaat liggen…hij stelt meteen voor om voor ons even te kijken (de haven is meteen na de sluis) en er is een kadeplaats voor ons.
Hij wacht op zijn vriend met het schip de Kwinte uit Puurs, die ook op komst is, ze weten nog niet wat ze gaan doen.

Toul is een beetje een tegenvaller, we hadden er eigenlijk meer van verwacht.
Wim en ik verkennen het stadje ( Piet moest lopen voor de komende Dam to Dam) bezoeken St.-Gengoult en wandelen door de wandelgangen van dit oude klooster welke ze volledig aan het restaureren zijn.
Ook bezoeken we de Kathedraal St. Etienne (naamdrager van de Kathedraal te Metz).
Op het binnenplein, de Place du Marché staat een rotonde vol met bloemen en planten en vooral met veelgekleurde parasols, vrolijk om zien!

De volgende dag kregen we gezelschap van een Belgisch schip “De Bofkont” een boot met uitbouw...er was achter het schip een plateau aangebouwd met daarop een piepklein autootje.. Wim informeert ons dat het onder de categorie moto valt met een dakje erop, ik had het nog nooit gezien.
Met veel zwier komt de Bofkont zich achter ons aanmeren aan de kade, zo kort dat Wim moet roepen om te stoppen of hij was bijna bij ons ingevaren.
Waar hij gaat aanmeren is geen aanlegplaats maar het stuk water dat dient om achteruit de haven uit te varen.
Er zijn dan ook geen bolders voorzien maar dat lost de Bofkont op met een pen in de grond te slaan, voilá, ze liggen, opgelost.
Ik zeg hem dat wij nu niet meer weg kunnen maar dat wordt meteen weggewuifd, hij zal wel wakker zijn en hem verleggen…

Later op de dag gaan we bij een lokale wijnboer wijn proeven en kopen een kleine voorraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test