zondag 3 mei 2009

Oversteek Noordzee



Zo is het begonnen....

Zaterdag ochtend 28 maart 2009 heeft Wim ons vanuit St Job naar Brundall UK gebracht zodat we aan de oversteek naar Belgiƫ konden beginnen.

Piet had enige tijd ervoor de Ginestra van Southampton naar Brundall gevaren om bij Broom (scheepswerf van de Ginestra) nog enige aanpassingen aan te brengen.
We zijn dan enige dagen in Brundall gebleven en hebben daar kunnen genieten van mooi weer.

Op 2 maart zijn we eraan begonnen met donkere wolken, grijs, wind 5 Beaufort, vertrek
's ochtends om 7.50u via de rivier Yare richting Great Yarmouth, die dag begon dus al ...lekker!
We zijn toegekomen in Great Yarmouth om 11.15u en dan via de kust naar Lowestoft, dit was een kort (45 min.) maar heftig tripje, echt geen aanrader met die 5 Beaufort!
We waren alletwee blij dat we in Lowestoft veilig in de haven waren.

En het bleef maar slecht, alle dagen hebben we het weerbericht bekeken tot het er wat beter uitzag.
In Belgiƫ was het toen mooi weer en iedereen vroeg waarom wij toch in Lowestoft bleven?

Op 5 maart 8.30u zijn we dan aan de oversteek begonnen, we hadden een mooie zee voor ons, zonnetje scheen zachtjes en weinig wind, we vonden het een uitgelezen dag om deze oversteek te maken.
Jaja...nog voor de geul van Ijmuiden mist, mist en nog eens mist...dat laatste stuk heeft ons veel tijd gekost omdat je niet hard kan varen, tenminste als je niet toevallig geramd wil worden.

Om 15.5ou zijn we in Ijmuiden toegekomen en werden we verwelkomd met versnapering en Champagne door Wen, Rogier en Teun en Fientje!
Ze waren op goed gevoel rond die tijd naar de haven gekomen, niet wetende hoe laat we juist zouden toekomen, een echte treffer!

Het eerste deel zat erop.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test