donderdag 21 mei 2009

IJmuiden-Tholen

Op vrijdag 10 april om 7.50u zijn we dan vanuit IJmuiden richting huiswaarts vertrokken.
We hadden wel enkele havens in gedachte om te verblijven, gezien we nog zaken nodig hadden om aan deze reis te beginnen, maar nog niets concreet.
Het eerste deel van deze trip verliep via het Noordzeekanaal naar het IJ in Amsterdam, Amsterdam-Rijnkanaal en zo de de Lek op om te overnachten in Streefkerk.
Toen we om 16.30u in Streefkerk toekwamen konden we aanmeren aan een dwarse aanlegsteiger, waar 2 mannen lekker op hun stoeltjes zaten te luieren in het zonnetje.
De mannen kwamen meteen overeind om ons te helpen en met de mededeling dat we deze nacht nogal wat deining zouden krijgen en we dat niet te erg vonden?
Gezien de Lek een drukke beroepsvaartroute is en we op die dwarssteiger moesten aanmeren gaf dat inderdaad een grote deining door de hekgolven van die vrachtschepen.
Maar ja voor 1 nachtje was dit ook niet zo erg.
Zaterdag 11 april 10.15u hebben we Streefkerk vaarwel gezegd en onze reis verder gezet via het Hollands Diep, het Schelde-Rijnkanaal op waar we besloten ons te schutten in de haven "De Kogge" te Tholen Zeeland waar we rond 17.00 u zijn toegekomen.
We zijn daar door de havenmeester ontvangen en besloten gelijktijdig om daar te blijven gezien dit uiteindelijk maar een 35 minuutjes rijden van Sint Job is.
De voorbereiding kon beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 mei test